Daken

Alensa terrasoverkappingen heeft u de keuze tussen een polycarbonaat dak en een glazen dak. Beide soorten dakplaten hebben een breedte van 98cm. En 105 cm

Polycarbonaat dak

Polycarbonaat is een stevige en harde kunststof. Alle polycarbonaat dakplaten van Alensa terrasoverkappingen zijn van 16mm en zijn in combinatie met de honingraatstructuur (XS) zeer duurzaam en enorm sterk. 

De polycarbonaatplaten worden gemonteerd met aan de bovenzijde gesloten antiDust tape en aan de onderzijde geperforeerde antiDust tape, zodat de polycarbonaatplaten kunnen ademen. Doordat aan de onderzijde geperforeerde tape zit, kan het zijn dat er condensvorming optreed. Condens komt in de platen en trekt vanzelf weer weg. 

Kiest u voor een polycarbonaat dak? Dan heeft u de keuze uit 3 verschillende polycarbonaatplaten: helder, opaal, en IQ Relax. Het verschil in deze polycarbonaatplaten zit voornamelijk in de kleur, lichtdoorlating, en energie doorlating. In onderstaande tabel vindt u de productspecificaties per dakplaat.

Glazen dak

De Alensa glazen daken zijn van gehard en gelaagd glas (ook wel veiligheidsglas) van 8,76 mm dik. De platen zijn geheel doorzichtig zoals reguliere ruiten in woningen. In vaktermen wordt dit 4-4-2 glas genoemd. 4-4-2 staat voor twee lagen glas van vier millimeter dik met daartussen twee lagen PVB van 0,38 mm dik. De tussenlaag van PVB geeft extra sterkte en wordt ook gebruikt om kogelvrij glas te maken. Met een breedte van 980 mm is het Alensa glas veel breder dan bij concurrenten. Deze grote overspanning zorgt ervoor dat er minder tussenliggers nodig zijn en de overkapping een zeer luxe uitstraling krijgt.
Het glas laat 88% zonlicht en 72% energie door. Dit is een ideale keuze wanneer u zoveel mogelijk zonlicht onder uw terrasoverkapping en dus ook in uw huis wenst. Doordat u goed door het glas heen kunt kijken, dient u er rekening mee te houden dat vuil op het glas zichtbaar is

© 2019  | content /foto's Alensa.